نقش زنان ایران در انقلاب
نقش زنان ایران در انقلاب
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 2 بهمن 1391برچسب:, توسط m.abudi |


مقدمه
زنان نیمی از انسان های این کره خاکی هستند که نقش بسیار مهمی در جنبش ها و نهضت ها و انقلابها داشته اند، حساسیت نقش زنان برخاسته از عمق تاثیر گذاری زنان در تمامی عرصه های زندگی است.
برای نمونه می توان از نقش تاثیر گذار حضرت زینب (س) در قیام پر حادثه عاشورا نام برد که یکی از نمونه های درخشانی است که اهمیت جایگاه زنان را در تاریخ اسلام به تصویر می کشد . نقش زن آنقدر می تواند موثر باشد که حتی اگر تهذیب شده نباشد و در جایگاه فساد نیز قرار بگیرد ، باز هم می تواند نقش اساسی ایفا کند.
همانند مهد علیا که با تشویق ناصرالدین شاه به قتل امیرکبیر باعث انحراف تاریخ ایران شد.
انقلاب اسلامی ایران نیز یکی از مهمترین حرکت های اجتماعی است که از این قاعده مستثنی نبوده و نقش زنان چه پیش از انقلاب و چه پس از آن حائز اهمیت است. زنان ایرانی در انقلاب اسلامی به روشنی بیان کردند که زن مسلمان ایرانی در تمام عرصه های اجتماعی ، ---------- و ... حضور دارند و اعتقادات دینی او مانع از شرکت در فعالیت های اجتماعی نخواهد شد و ثابت کرد که در عین حفظ دیانت و پاکدامنی می تواند تاریخ ساز باشد.
این تحقیق لیاقت زن انقلابی را از نظر بزرگان، ائمه اطهار، رهبران بزرگ جمهوری اسلامی، در نقش زن قبل و بعد از انقلاب، بر روی کاغذ به عنوان یادبود ، این خاطره را زنده می کند.

1-زنان ، توسعه و مشارکت ----------
علی رغم نقش فعال و سازنده زنان در مراحل مختلف پدیداری ، شکل گیری و نهادینه شدن انقلاب ، آن چنان که شایسته و بایسته است ، زنان از سهمی متناسب و همخوان با نقش شان برخوردار نشده اند و در مواضع تصمیم گیری و قدرت حضوری کمرنگ دارند و این امر خود ریشه ای عمیق در تاریخ این سرزمین دارد که شرح آن مجال دیگری می طلبد.
تردیدی نیست که مشارکت ---------- زنان و حضور آنان در عرصه های تصمیم گیری و حکومتی کشور می تواند پشتوانه ای برای عرصه های دیگر فعالیت زنان باشد و قطعا" این شکل از مشارکت با حضور و ظهور گاه و بیگاه آثار جهت تایید ---------- های رسمی حکومت متفاوت خواهد بود و اینجاست که نگاه توسعه ای به زنان و مسائل آنان لازم می آید .
ما تاریخی را پشت سر گذاشته ایم که مملو از تلقی های نادرست نسبت به نقش و جایگاه زن بوده است. و امروز که جامعه ما در مسیر توسعه قرار گرفته است گام نهادن در این مسیر مستلزم تغییرات و بازنگری در افکار ، اندیشه ها حتی اعمال مان می باشد. شاید در یک بررسی سطحی و ساده انگارانه اینطور تلقی شود که دخیل نکردن زنان در امور توسعه ، در روند کلی توسعه خللی ایجاد نمی کند اما برخلاف این پندار واهی ، اگر جامعه ای برای تحقق اهداف توسعه ای خود از تمامی منابع انسانی که زنان نیرویی بنیادین در این زمینه اند ، استفاده ننمایید هرگز به توسعه پایدار، متوازن همه جانبه و درون زا دست نخواهد یافت.
لذا زنان هم به عنوان عاملان توسعه و هم به عنوان بهره بران از توسعه باید مشارکت حقیقی و حضوری جدی در کلیه عرصه ها و سطوح داشته باشند و این امر موجب برآورده شدن نیاز جامعه به تحقق قریب الوقوع جامعه مدنی ، تسریع فرآیند توسعه و تحقق عاجل عدالت اجتماعی می باشد. هر چند که در این سه دهه تلاش های فراوانی برای ارتقای جایگاه و بهبود وضعیت زنان صورت گرفته است اما همچنان دل نگرانی ها و دغدغه هایی در رابطه با مسایل زنان وجود دارد که فاصله غیر قابل توجیهی با وضعیت مطلوب ایجاد کرده است. پر کردن این شکاف و رسیدن به جامعه آرمانی و مطلوب اسلام، همچنان نیازمند تلاش و عزمی جدی است.
زنان ایرانی چه قبل و چه پس از انقلاب برای دستیابی به حقوق خود تلاش کرده اند. این تلاش با نوعی آگاهی و معرفت همراه بوده است که موجب ایستادگی در مقابل نابرابری های ---------- ، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی شده است نمودهای عینی این تقابل و مواجهه هم در ساخت فکر و اندیشه و هم در عرصه عمل، به صورتهایی تعیین پذیرفته که با ویژگی های تاریخی ، ---------- ، اجتماعی و فرهنگی ملت ما همخوانی داشته و در چهارچوب ذهنی ما مفهوم و معنا می یابد. بدیهی است که این نمودها دارای ویژگیهای خاص خود هستند و الزاما" بر تئوری های متداول در سایر جوامع منطبق نیستند. این عدم انطباق ممکن است در ذهن بسیاری از نظاره گران خارجی چنین تصوری را پدید آورد که زنان ایرانی از حقوق خود بی اطلاعند، دچار فقر بصیرت و آگاهی نسبت به وضعیت خود هستند و نابرابری خود با مردان را نوعی سرنوشت محتوم تلقی می کنند که باید به آن تن در دهند.
اما با وجود انقلاب اسلامی. زنان ایران بیش از یک قرن است که برای دستیابی به حقوق خود تلاش کرده اند و به این تلاش خود نیز ادامه می دهند. و البته در این راه به موفقیت هایی نیز نایل آمده اند. پس از انقلاب نظام اجتماعی کشور بر اصول ایدئولوژی اسلام استوار شد. قانون اساسی که به عنوان مهمترین سند میثاق ملی شناخته می شود نیز بر مبنای بینشها و جهان بینی اسلامی تدوین گشت. لذا برای بررسی وضع و جایگاه زنان در جمهوری اسلامی ایران باید به مقام و موقعیت زن در اسلام و در قانون اساسی توجه نمود. از دیدگاه قرآن زن و مرد از نفس واحد هستند و هر دو از یک جنس آفریده شده اند و هر کدام مکمل وجود دیگری هستند. هرگاه در قرآن واژه انسان به کار رفته است مراد از آن (نوع انسان) است که از زن و مرد تشکیل شده است. در فلسفه وجودی و ماهیت انسانی بین زنان و مردان تفاوتی موجود نیست.
2-نبوغ فکری و ---------- زن
یکی از نمونه های بارز نبوغ فکری زن، همتایی او با مرد در مهم ترین فضیلتهایی است که خدا برای انسان ذکر می کند. در این مورد دو نمونه: نبوغ فکری و فرهنگی ، و نبوغ ---------- و حضور در صحنه ---------- و اجتماع را می توان ذکر نمود.
نبوغ فکری و فرهنگی آن نیست که کسی مطلبی را زودتر از دیگران با خبر شود، مثلا" اگر شخصی کتابی را زودتر از دیگران مطالعه نمود و از مضمونش آگاه شد، ویا زودتر از دیگری در جلسه علمی حضور به هم رساند و از محتوای محفل با خبر شد این سبق زمانی، نشانه نبوغ فکری او نیست زیرا ممکن است که اگر این شخص دوم نیز همان روز اول در آن محفل علمی شرکت می کرد همتای شخص اول و یا بهتر از او می فهمید، بنابراین اینگونه از سبقت ها و تقدمها ، نشانه فضیلت و نبوغ نیست اما اگر یک مساله عمیق علمی طرح شد و این مساله عمیق علمی برای بعضی از شنوندگان ، نظری و برای بعضی دیگر ، ضروری بود معلوم می شود برای آنها که مسائل علمی روشن و ضروری است از نبوغ خاصی برخوردارند. و این گروه بهتر از دیگران می فهمند. در اینجا سبق زمانی مایه فخر نیست، بلکه سبق فکری و فرهنگی و علمی آن افراد ، مایه مباهات است. آن کس که مطلب عمیق را زودتر از دیگری می فهمد معلوم می شود که یا به مبادی و اصول استدلالی آن مساله آگاه است و یا قبلا" این راه را طی کرده است و یا با سرعت این راه را می پیماید و در هر صورت مساله عمیق علمی را زودتر از دیگران می فهمد و سبقت در اینجا، نشانه نبوغ است. چه این که اگر کار خیری را دو نفر با فاصله زمانی انجام دادند، صرف این تقدم و تاخر زمانی، نشانه فخر نیست، ولی اقدام به کاری که نثار و ایثار، تن به آن کار داد و موفق شد، اینجانب صرف سبق زمانی نیست بلکه این عمل از نبوغ فکری و خلوص خاصی حکایت می کند ، خواه درباره نظر و جزم، خواه درباره عمل و عزم و این یک اصل کلی است.
3-حضور زن در صحنه ----------
دین از آن جهت که بشر را با دید جمعی می نگرد، و برای انسان یک هویت جمعی معتقد است خواه جامعه حقیقی وجود داشته باشد یا نداشته باشد یک سلسله وظایفی را به عنوان مسائل اجتماعی مطرح می کند و مسلمانان را به انجام آن وظایف فرا می خوانده اند. آنها که از نبوغ برخوردار نیستند،یا اگر خطوط کلی جامعه را درک کردند توان نثار و ایثار ندارند، لذا در صحنه اجتماع قدم نمی نهند. اگر کسی اهل قیام و اقدام بود معلوم می شود که هم مساله هویت اجتماعی بشر را خوب درک کرده ، هم لزوم فداکاری برای گرامیداشت هویت جمعی را خوب تحصیل کرده است.
قرآن کریم مومنین راستین را چنین معرفی می کند که:
مومنین راستین کسانی هستند که هم از نظر عقیده به خدا و پیامبرش معتقدند و هم از نظر درک مسائل اجتماعی و هوش جمعی، جامعه را خوب می شناسند و در مسائل جمعی همواره حضور دارند و منزوی نیستند. امر جامع، همان مسائل جمعی یک نظام است.
مثلا" نماز جمعه یک امر جامع است، تظاهرات علیه طغیان و استکبار، حضور در انتخابات ، تایید رهبری و مسئولین اسلامی ، تایید خدمتگزاران راستین، امر به معروف عمومی و نهی از منکر جمعی و صدها نمونه از این قبیل همه امور جامع هستند.
لذا خداوند می فرماید: مومنین راستین کسانی هستند که در هیچ امر جامع رهبرشان را تنها نمی گذارند و بدون کسب اجازه از مقام رهبر، صحنه را ترک نمی کنند حضور زن در مسائل اجتماعی و ---------- همانند مرد است و زن ، نه تنها می تواند برای استحقاق حق پایمال شده به محکمه های حاکمان زور، مراجعه کند و نه تنها می تواند حامی حقوق دیگران باشد ، بلکه موظف است حمایت حقوق دیگران را معروف بداند و دفاع از حقوق شخص، منهای حقوق جامعه را ، منکر تلقی کند، حضور همه مردان با ایمان را در صحنه لازم دانسته، اطلاق و سیاق این آیه و تنقیح مناط آن، زن و مرد را یکجا شامل می شود ، و این حکم را برای هر دو لازم می شمرد. اگر چنانچه سخنی از رهبران آسمانی برسد، نه آن سخن مخصوص مرد صادر شده و نه پذیرش آن سخن، مخصوص مرد است، و نه در صدر اسلام اینچنین بود که فقط مردها در این گونه مسائل پیشگام باشند.
همین مطلب را در رابطه با حوادثی که برای انقلاب اسلامی پیش می آمد، از سخنان امام رضوان الله علیه و از سخنان سایر مسوولین به یاد داریم، چون پیام دین همین است که حضور در صحنه سیاسی، اجتماعی، وظیفه مشترک زن و مرد خواهد بود، با این تفکر و با این بینش، دیگر کسی نمی گوید: چون زن ایمانش کم است، یا عقلش ناقص است نباید در امور ---------- دخالت نموده و یا نباید از حقوق جامعه دفاع کند.

4-نقش زن قبل از انقلاب
تا قبل از دوران قاجاریه از حرکت جمعی زنان و نقش آنها در تحولات اجتماعی – ---------- اطلاع درستی در دست نیست. چند موردی که در کتابهای تاریخی ضبط است، مربوط به نقش آنها در حمایت از سربازان در جنگ با دشمنان است. به طور مثال، در جنگهای طولانی ایران و عثمانی درزمان صفویه، زنان آذربایجان لباس جنگ پوشیده و وارد میدان می شدند. همین که قشون عثمانی به شهر حمله می آوردند، زنانی که در شهر مانده بودند از بالای بام بر سر آنها آب جوش می ریختند. بنابراین ، بر اساس شواهد و مدارک تاریخی بیشتر دوران قاجاریه، از آن عصر شروع می کنیم ، آغاز حرکت جمعی زنان را باید به دو دوره تقسیم کرد. نخست دوره ای که زنان به علل نارضایتی های ----------- اجتماعی ناشی از ضعف دولت در برابر دول استعمارگر خارجی و حکومت استبدادی داخلی به دنبال مردان و به هدایت و تشویق و تائید آنها به نهضتهای اجتماعی پیوستند و به طور موثری در این راه کوشیدند، آنها در این راه از هدفهای مردان پشتیبانی می کردند و خواسته های مشخص نداشتند. مانند (نهضت تنباکو و نهضت مشروطیت)
در دومین دوره ، زنان به فعالیت جداگانه در زمینه مسائل خاص خود پرداختند که حاکی از تحول و پیشرفت این حرکت است و نشان می دهد که زنان در این مرحله آگاهی بیشتری یافته و به عنوان یک گروه اجتماعی موثر فعالیت می کنند. اما حرکت اخیر بر خلاف گذشته ، از تائید و همراهی کامل مردان برخوردار نبود و مخالفان با این گونه فعالیت های زنان دست به دشمنی زده و این حرکت را گاه دچار مشکل می کردند.
البته این مخالفتها اصولا" بدان سبب بوده که حرکت زنان را بدعت می دانستند. در واقع، جامعه پذیرای چنین جهشی نبود،( مانند تشکیل مدارس، چاپ روزنامه)
زنان ایران در نهضت مشروطیت که جامعه ایران را تکان داد، تنها و بی اعتنا و منفعل نبودند، بلکه همانند مردان به جنب و جوش درآمدند، به طوری که باید گفت از این تاریخ بیداری واقعی زنان آغاز شد، از جمله وقایعی که در آن شرکت زنان را در جنبش مشروطیت عیان می کرد می توان به وقایع زیراشاره کرد.
پس از کشته شدن نخستین مجاهد مشروطیت، سید عبدالحمید، زنان تهران بودند که به کوچه و خیابانها ریختند و شورشیان را علیه حکومت تشویق کردند. به دنبال تظاهرات بر ضد مسیونوز بلژیکی و مهاجرت علما و انقلابیون به قم، زنان بودند که آتش انقلاب را در تهران شعله ور نگاه داشتند. همچنین بر ضد قروض خارجی از خود گذشتگی فراوان نشان دادند.
هنگام بست نشینی تجار در سفارت انگلستان، عده ای از زنان نیز تجمع کرده و تقاضای ورود به سفارت را کردند، ولی گرانت داف، وزیر مختار انگلستان ، مانع آنها شد. زمانی هم که علماء در شاه عبدالعظیم متحصن شدند، زنان کالسکه شاه را فرا گرفته و گریه و زاری کردند که ما آقایان و پیشوایان دین را می خواهیم، ما مسلمانیم و حکم آقایان را واجب الاطاعه می دانیم. ای شاه مسلمان، علمای اسلام را ذلیل و خوار نخواهید.
درسال 1341، حق رای به زنان اعطا شد. در پی آن ، تعدادی به نمایندگی مجلس انتخاب شدند. گروهی نیز به مقامهای بالا از جمله وزارت هم رسیدند ولی بیشترین مشاغل خاص گروههای بالا اجتماع بود. مشارکت در سطح توده هیچگاه به معنای واقعی اتفاق نیفتاد. بین دو الگو زن مدرن غرب گرا و زن سنتی با چادر یک قشر بینابینی تشکیل شد که غرب گرایی را نمی خواست ولی در عین حال، تحصیل کرده بود و اشتغال داشت. در یک ارزیابی از ارزشهای مدرن و سنتی و تفسیر الگوهای مذهبی، نمونه آن حضرت فاطمه علیهاالسلام و حضرت زینب سلام الله علیها شد. این قشر جدید کاملا" ---------- بودند. احساسات ضد غربی داشت و فرایند نوگرایی به شکل زمان شاه را امپریالیستی می داشت. مبارزه علیه زن غرب زده بخشی از مبارزه ان بود. این قشر نیز به خیل طرفداران انقلاب اسلامی پیوست. در کنار آن، بسیاری از زنان تحصیل کرده غرب که تاثیر استثمار غرب را تجزیه کرده بودند نیز جای گرفتند. همه عوامل منجر به ---------- شدن توده عظیمی از زنان شد که محیط مناسبی را برای شرکت زنان در فرایند انقلاب اسلامی فراهم کرد.
تاریخ صدر اسلام نیز بیانگر ایفای نقشهای ---------- زنان است. غیر از مشارکت مستقیم و بسیار موثر حضرت خدیجه که در پایگیری و انتشار اسلام موثر بود و شخص وی حامل مادی و معنوی پیغمبر (ص) به حساب می آید.
هیچ شبهه ای در مشارکت زنان در حیات جامعه وجود ندارد.
البته همان طوری که سایر تعالیم اسلام در طول زمان نتوانست به معنای واقعی متبلور شود. شرکت زنان در حیات ---------- جامعه نیز دستخوش سوءظن گردید. به دلیل تعدی و آزار سلاطین و جباران دستگاههای حکومتی که محیطهای پر از فتنه و فساد را برای زنان فراهم کرده بودند، کم کم نقش زنان در جامعه اسلامی محو شد و فقط در موارد استثنایی از آنها یاد هست.
به هر حال ، شک نیست که اسلام احترام ویژه ای برای زنان قائل است. این لازم به توضیح نیست، زیرا همه می دانیم که اولین کسی که اسلام را قبول کرد یک زن بود اولین شهید راه اسلام یک زن بود و تنها فردی که در کعبه دفن می باشد یک زن است و وارث پیامبر صلی الله علیه وآله نیز دخترش حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها است که پیامبر (ص) بر دستش بوسه زده و او را ام ابیها خطاب می کند.
اگر چه حضور زنان در حرکتهای ---------- و اجتماعی ایران کم رنگ و اغلب در حاشیه بوده است. اما تاریخ کشورمان حضور آنان را در پشت صحنه بزرگ نشان می دهد. شکستن قلیان ها توسط همسران ناصرالدین شاه و سرپیجی از دستورات او مبنی بر آماده کردن قلیان پس از تحریم تنباکو توسط میرزای شیرازی، کمکهای مادی و معنوی زنان گیلان به انقلابیون در نهضت جنگل، مقاومت زنان مسلمان در برابر توطئه کشف حجاب و تظاهرات بزرگ آنها در مشهد، در اعتراض به همین توطئه و نمونه های دیگر،همگی در راستای همین حضور فعال زنان مسلمان در صحنه ---------- کشور است. با این همه تاثیر زنان در شکل گیری و تداوم انقلاب اسلامی از هر دوره تاریخی بیشتر بوده است. حضور استوار زنان را در صحنه های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در مقاومت صبورانه آنها در برابر فشارها و آزارهای رژیم شاه بر خانواده های آنان می توان دید،با وجود تلاشهای گسترده ای که در جهت بی تفاوت کردن مردم و ایجاد روحیه خودمداری و عافیت طلبی، با هدف دور کردن آنها از ---------- انجام می شد، بردباری زنان متعهد مسلمان در برابر انبوه خطرات و مشکلات و ترغیب همسران و فرزندانشان به مبارزه و همکاری ، عامل موثری در تداوم روند رو به تکامل انقلاب بود. رژیم طاغوت مبارزان مسلمان را در زندانها حبس و شکنجه می کرد، به خانه هایشان یورش می برد و حتی گاه برای اقرار و آزاد متهمان همسر و فرزندان آنها را در برابر دیدگانشان شکنجه می کرد اما هیچ کدام از این مسائل، سبب ایجاد ضعف در روحیه زنان مسلمان نشد. در واقع اگر صبر این زنان و همکاری و یاری آنان با مردان نبود شاید این مقاومت ها ادامه پیدا نمی کرد و ریشه های سازنده و شکل دهنده انقلاب پا نمی گرفت .

5-نقش زن در بعد از انقلاب
زنان همراه با ایثار و گذشت نقش موثری در خنثی سازی توطئه دشمنان داشته اند و به عنوان پشتوانه موثر و آرام بخش برای جامعه هستند.
زنان در تمام عرصه های انقلاب دوشادوش مردان حرکت کردند و با حمایت خود از مردان در پیروزی و شکل گیری انقلاب سهم عمده ای داشتند. بر هیچ کس پوشیده نیست که زنان نقش بسیار مهمی در پرورش نهضت اسلامی ایفا نموده و حقیقتا" در مواردی نقش سنگین تر و موثرتری را نسبت به مردان در جریان مبارزه داشتند.
نقش زنان نه تنها در پیروزی انقلاب اسلامی ایران قابل انکار نیست، بلکه می توان ادعا کرد که آنان در همه انقلاب های بزرگ، نقش اساسی ایفا کرده اند و نقش آنان دو گونه است، گاهی مستقیم است که معمولا تعداد آنها نسبت به مردانی که مستقیم عمل نمودند، کمتر است و گاهی غیرمستقیم که زنان بسیاری در این بخش ، ایفای نقش کردند.
زنان نه تنها در برخی موارد در صحنه مبارزه حضور جدی و فعال داشته و خود در خط مقدم مبارزه حاضر می شدند بلکه مشوق اصلی مردان و همسران خویش برای شرکت در این مبارزه به حساب می آمدند و نقش موثر دیگر آنان ، تربیت فرزندان صالح برای ادامه راه و آینده نهضت اسلامی بود که از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
مهم ترین نکته در پیروزی انقلاب اسلامی، تحول شگرفی است که در نحوه نگرش به جایگاه زنان در جامعه اتفاق افتاد که بی شک در پرتو تعالیم عالیه و نورانی اسلام ناب محمدی (ص) حاصل شد. اهمیت جایگاه زنان در پیروزی انقلاب اسلامی تا آنجاست که امام خمینی (ره) در این باره می فرماید: در این نهضت زنان حق بیشتری از مردان دارند، زنان مردان شجاع در دامان خود بزرگ می کنند و قرآن کریم انسان ساز است و زنان نیز انسان ساز هستند و اگر زنان انسان ساز از ملت گرفته شوند، ملت ها به شکست و انحطاط مبدل خواهند شد.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نگرش ابزارگونه و حیوانی ساخته و پرداخته غرب ، جای خود را به نگاه معنوی و الهی به زن و در نظر گرفتن ارزش های والای این گوهر گران سنگ بخشید و راه را برای پیشرفت و تعالی حقیقی زنان هموار کرد.
نظریات امام خمینی (قدس سره) ، مقام رهبری و نخبگان ---------- مجموعه نظریاتی که امام خمینی در فرایند پیروزی و سپس استقرار نظام جمهوری اسلامی درباره مشارکت ---------- زنان ابراز کردند، نقطه عطفی در مباحث مربوط به این قضیه پراهمیت است. از نظر ایشان ، از بابت حقوق انسانی تفاوتی بین زن و مرد نیست، زیرا هر دو انسان اند و زن حق دخالت در سرنوشت خویش را همچون مرد دارد، در بعضی موارد ، تفاوتهایی بین زن و مرد که به حیثیت انسانی آنها ارتباط دارد.
همچنین ایشان می فرمایند: زن باید دارای حقوق مساوی با مرد باشد . اسلام بر تساوی زن و مرد تکیه کرده است و به هر دو آنها حق تعیین سرنوشت داده است. یعنی اینکه باید از همه آزادی ها بهره مند باشد. آزادی انتخاب کردن، انتخاب شدن، آزادی آموزش خویش و کار کردن و مبادرت به هر نوع فعالیت اقتصادی ایشان مکرر زنان را تشویق به شرکت در انتخابات می کردند. آنچه که لازم است گفته شود ، شرکت زنان مبارز و شجاع سراسر ایران در رفراندوم است. زنانی که در کنار مردان، بلکه جلوتر از آنان در پیروزی انقلاب اسلامی نقش اساسی داشته باشند که با شرکت امروز زنان در جمهوری اسلامی، همدوش مردان ، در تلاش سازندگی خود و کشور هستند و این است معنای آزاد زنان و آزاد مردان، زن و مرد احکام خاص خود را دارند. البته، یک احکام خاص به مرد است و متناسب با زن است. این به آن معنا نیست که اسلام نسبت به زن و مرد فرقی گذاشته است.همچنین ایشان در وصیت نامه خود بانوان و زنان را خطاب قرار داد و آنها را به حضور در صحنه های فرهنگی، اقتصادی و نظامی، حاضر و همدوش مردان یا بهتر از آنان، در راه تعالی اسلام و مقاصد قرآن کریم فرا می خوانند.
امام زنان را رهبران نهضت اسلامی می داند و همچنین زنان را تشجیع کننده مردم در پیشبرد انقلاب اسلامی . مردم ما مرهون شجاعت زنان شیردل هستند. و قوت قلب دهندگان و تشویق کنندگان مردان در صحنه های بحرانی انقلاب معرفی می نمایند.
نقش زن در انقلاب ، زنانی بودند از عزیزترین اندوخته های خود می گذشتند و آنها را تقدیم ایران پایدار نمودند، زنانی که می خواستند با دادن مادیات ناچیز خود سهمی در پیروزی انقلاب داشته باشند. اینان مصداق آیه مبارکه قرآن هستند که می فرماید: لن تنالوا البر حتی تنفقوا مما تحبون. ( هرگز به نیکی نمی رسید مگر اینکه از چیزهایی که دوست دارید انفاق کنید) جنگ در زنان این روحیه را به وجود آورده بود که به کارهایشان جهت و حرکت دهند آنها همه چیز را در رضایت خدا می دیدند و از آسایش و آرامش خود مایه می گذاشتند تا بدین وسیله خدمتی به نفع جبهه ها و برای خشنودی خدا انجام دهند. رسالت زنان امروز، حضور مستمر و آگاهانه در صحنه های سیاسی، اجتماعی و دفاع از ارزشهای ناب محمدی (ص) است. این امر ارمغان اندیشه بلند امام می باشد. اگر زن مسلمان ، دیروز دوشادوش مردان برای اقامه ارزشهای الهی قیام کرده و در طول هشت سال دفاع مقدس و در به ثمر رساندن انقلاب با صبر و بردباری و تلاش همه جانبه در جهاد در راه خدا سهیم شد، امروزه نیز وظیفه خود می داند که با انگیزه الهی خود در صحنه حضور داشته باشد، زن دیروز وظیفه اش تشویق و ترغیب رزمندگان به حضور و ایثارگری در جبهه ها بود. امروز نیز رسالت ترتیب سربازانی تازه نفس را برعهده دارد تا از ارزشهای که رزمندگان اسلام در طول هشت سال دفاع مقدس در صحنه های حق علیه باطل آفریدند پاسداری نماید. امروز باید هوشیارانه تر از گذشته عمل نماید چرا که شکل تهاجمی دشمن و طبعا" ابزار تهاجم او تغییر یافته است. دشمن با آشنایی از اینکه عامل عمده پیروزیهای ملت مسلمان در عرصه های مختلف پیروی از تعالیم عالیه اسلام است تهاجم اصلی خود را متوجه فرهنگ غنی و انسان ساز اسلام نموده و از ترفندها و ابزارهای مختلف بهره می گیرد و در این رویارویی سعی دارد جوانان را مرکز ثقل تبلیغات خود قرار دهد. در این میان زنان جامعه اسلامی که در جریان انقلاب و هشت سال دفاع مقدس ثابت نمودند. موجودیتی وارسته از دنیا خواهی و آراسته به حق جویی دارند. عهده دار مسئولیت سنگینی می باشند. آنها با فکر و اندیشه می توانند در تمامی صحنه های اجتماعی، ---------- جامعه مشارکت فعال داشته و به فعالیت بپردازند. زن به برکت انقلاب اسلامی تمام برنامه ها و نقشه هایی را که دشمنان فرهنگ این مرز و بوم در چند دهه قبل از انقلاب برای انحراف نسل جوان طراحی نموده بودند نقش برآب کرد. در گذشته علیرغم اینکه شعارهای فریبنده ای برای حضور زنان در عرصه های اجتماعی سر داده می شد ولی به لحاظ رواج فساد و تباهی و زیر پا گذاشتن فرهنگ دینی و ملی خود و تبعیت از الگوهای مبتذل غربی نبود. اما امروز با تغییراتی که انقلاب در سیستم تربیتی و اداری جامعه به وجود آورده محیط جامعه با شرایط متناسب برای فعالیتهای اجتماعی زنان فراهم شده است. در واقع با توجه به سال های قبل و بعد از انقلاب جنگ میدان بزرگی برای آزمایش زنان بود تا از این طریق بتوانند که توانمندیها و استعدادهای خدادادی خود را بروز دهند بنابراین اگر زنان این چنین عشق به مبارزه نداشتند آیا ما چنین مردانی داشتیم که عاشقانه جان خویش را در راه خدا فدا سازند. زنان مسلمان ما چون زینب زمان هم خود در صحنه حضور داشتند و هم برای همسر و فرزندان خود مشوق بودند و با چنین عشق و علاقه نقش اساسی در پیروزی انقلاب اسلامی داشتند.

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: